Menu

10 Συμβουλές ομορφιάς μαλλιών για να ξεχωρίσετε

Υπάρχουν σίγουρα αρκετές φορές που θα έχετε διαπιστώσει πως τα μαλλιά σας είτε πέφτουν, είτε είναι αδύναμα είτε δε μεγαλώνουν όπως θα θέλατε. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές από εσάς που παρατηρείτε καθημερινά αδύναμη τρίχα, κατεστραμμένες άκρες, θαμπά ή ξηρά μαλλιά. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απογοητεύεστε.

Η υγεία των μαλλιών σας σχετίζεται άμεσα με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες (εσωτερικούς και εξωτερικούς). Με λίγη προσοχή, και προσπαθώντας να ακολουθήσετε μερικές οδηγίες, θα καταφέρετε να χαρίσετε στα μαλλιά σας τη λάμψη που τους αξίζει. Και δεν είναι μόνο η διατροφή. Ναι, η διατροφή (εσωτερικός παράγων) είναι πολύ σημαντική για την υγεία των μαλλιών, όπως είναι επίσης και η ψυχολογία, αλλά και τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε, τα χημικά προϊόντα, τα προϊόντα styling, οι θεραπείες και τα κατάλοιπα των αλάτων του νερού και του χλωρίου (εξωτερικοί παράγοντες) που εφαρμόζετε και που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Παραδείγματα από συγκεκριμένα προβλήματα στα μαλλιά (θαμπά μαλλιά, χωρίς όγκο, κατεστραμμένες άκρες, κλπ)

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές χρήσιμες και σύντομες οδηγίες που έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού τριχωτού κεφαλής.

Πρέπει να θυμάστε πως είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο και θα αποτελεί ρουτίνα. Αυτό είναι ουσιαστικά και το μυστικό που θα κρατά τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση καθημερινά. Δεν αρκεί να εφαρμόσετε μια συγκεκριμένη θεραπεία μαλλιών αλλά να το κάνετε με πρόγραμμα και σε τατκική βάση. Η επανάληψη της διαδικασίας θα προσφέρει ισχυρή αναδόμηση των μαλλιών σας και θα θέσει τις βάσεις για αποφυγή όλων των προβλημάτων που αναφέρθηκαν στον πρόλογο.

Τι πρέπει ακριβώς όμως να κάνετε;

1. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Τα μαλλιά σας έχουν φυσική λίπανση. Εάν τα λούζετε καθημερινά, διώχνετε τα φυσικά λιπαντικά από τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα ξηρά, θαμπά, αδύναμα και αδιάφορα. Το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από την καθημερινή σας δραστηριότητα και ασφαλώς το βαθμό λιπαρότητας που παρουσιάζουν. Μην αφήνετε προφανώς τη λιπαρότητα να εμφανιστεί στο κεφάλι σας, καθώς το να φτάσετε στο άλλο άκρο, πέρα από θέμα υγιεινής ενδέχεται να προκαλέσει και αίσθημα κνησμού και φαγούρας. Το κλειδί στην παραπάνω διαδικασία είναι να μη φτάσετε στην καθημερινή υπερβολή λουσίματος, νομίζοντας πως τα μαλλιά σας δείχνουν λιπαρά ενώ στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

2. ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ STYLING

Τα μαλλιά σας είναι περισσότερο ευαίσθητα και εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, και επομένως η εφαρμογή ενός στυλ αμέσως μετά το λούσιμο είναι κανόνας προς αποφυγή. Επίσης, το έντονο χτένισμα αμέσως μετά το λούσιμο προκαλεί φθορά και σχισμένες άκρες. Χρησιμοποιήστε μια χοντρή χτένα για να ξεμπερδέψετε αρχικά τα μαλλιά σας και ξεκινώντας από τις άκρες, καταλήξτε κατόπιν προς τις ρίζες του τριχωτού.

3. ΜΗ ΔΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Το να δένετε σφιχτά τα μαλλιά με κοκαλάκια, πλεξούδες κλπ, προκαλεί το σπάσιμο και τη φθορά τους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αλωπεκία (απώλεια τριχών) που προκαλείται από το συνεχές τράβηγμά τους και την πίεση. Μακροπρόθεσμα, τα μαλλιά σας μπορεί μόνιμα να σταματήσουν να μεγαλώνουν σε περιοχές που έχουν υποστεί υπερβολική φθορά και να προκληθεί ένα μόνιμο «μπάλωμα».

4. ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Η υπερβολική θερμότητα από εργαλεία που παρέχουν στυλ, όπως π.χ. το πιστολάκι, η τρέσες ή το σίδερο, θα κάνουν τα μαλλιά σας στεγνά, τραχιά και εύθραυστα. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα προκειμένου να δείχνουν όμορφα τα μαλλιά σας. Γίνετε δημιουργικοί χωρίς απαραίτητα να υποβάλετε τα μαλλιά σας σε υψηλές θερμοκρασίες.

5. ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Μην κολυμπάτε χωρίς προσταασία για τα μαλλιά σας. Το χλώριο ή το αλάτι της θάλασσας απογυμνώνουν το σμήγμα (τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής), αφήνοντάς το απροστάτευτο και μακροπρόθεσμα προκαλώντας μεγάλη ζημιά, στεγνώνοντας τα μαλλιά και κάνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα ή ακόμα και αλλοιώνοντας το χρώμα. Προτού λοιπόν πάτε για μπάνιο, σκεφτείτε πως χρειάζεστε μια λύση που να σας προστατεύει. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σκουφάκι για τη θάλασσα η την πισίνα, είναι καλύτερα να έχετε απλώσει ένα conditioner για έξτρα ασφάλεια.

Στη MalibuC, σας προτείνουμε το απόλυτο kit περιποίησης ,το Swimmers Wellness Kit της Malibu C, που αποτελείται από Σαμπουάν, Κοντίσιονερ και 4 αγωγές 100% VEGAN σε φακελάκια για την απόλυτη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλούν το Θαλάσσιο νερό και το νερό της πισίνας.

MALIBU C SWIMMERS KIT

Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε άψογη φόρμα, αυτό το αποκλειστικό, 100% vegan σύστημα που δημιουργήθηκε ειδικά για τους κολυμβητές, σας βοηθά να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά μέσα και έξω από την πισίνα.

Γιατί το χρειάζεστε

- Αυτό το ήπιο σύστημα αναδόμησης θρέφει, δυναμώνει και προστατεύει ενώ προλαμβάνει την φθορά της τρίχας και τον αποχρωματισμό της που προκαλούνται από την έκθεση στο νερό της πισίνας, του spa ή της θάλασσας

- Αφαιρεί με φυσικό τρόπο από τα μαλλιά όλα τα βλαβερά μεταλλικά κατάλοιπα και τις τοξίνες από το νερό της πισίνας, το spa ή το θαλασσινό νερό

- Διορθώνει αποτελεσματικά το φαινόμενο του πράσινου αποχρωματισμού των μαλλιών των κολυμβητών, αφαιρώντας τα κατάλοιπα του χαλκού από τα μαλλιά

- Επαναφέρει ελαστικότητα, ζωντάνια και ενυδάτωση

- Προσθέτει ασύγκριτη λάμψη και κίνηση στα μαλλιά

6. ΚΑΝΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Το μασάζ στο κεφάλι είναι όπως έχουμε αναφέρει μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα μαλλιά σας. Ένα απαλό μασάζ με έλαια η με τους ειδικούς φυσικούς αναδομητές της Malibu C τις άκρες των δακτύλων σας ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τις ρίζες του κεφαλιού. Αυτό σημαίνει πως κυκλοφορούν όλα τα απαραίτητα συστατικά που είναι αναγκαία για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

7. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Τα σαμπουάν και τα conditioners μπορεί να περιέχουν συνθετικές ουσίες και αλκοόλες καθώς και άλλα συστατικά που να προκαλούν ξηρότητα στα μαλλιά σας. Ελέγξτε τις ετικέτες και διαβάστε τι αγοράζετε. Ειδικά για εσάς που λούζετε τα μαλλιά σας αρκετά συχνά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ασφαλέστερες επιλογές που θα ενδείκνυνται για συχνό λούσιμο. Η Malibu C σας προτείνει:

1. Hard Water Wellness Kit της Malibu C που αποτελείται από Σαμπουάν, Κοντίσιονερ και 4 αγωγές σε φακελάκια 100% VEGAN για όλους τους τύπους μαλλιών

2. Malibu Blondes Wellness Kit της Malibu C που αποτελείται από Σαμπουάν, Κοντίσιονερ και 4 αγωγές σε φακελάκια 100% VEGAN για φυσικά η βαμμένα ξανθά μαλλιά.

3. Scalp Wellness Kit της Malibu C που αποτελείται από Σαμπουάν, Κοντίσιονερ και 4 αγωγές 100% VEGAN για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής (Ξηροδερμία, Πιτυρίδα, Λιπαρότητα, Τριχόπτωση, Έγκζεμα, Ψωρίαση κλπ).

8. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Όπως το δέρμα σας, τα μαλλιά σας πρέπει να προστατεύονται επίσης από την επιβλαβή ακτινοβολία του ηλίου. Φορέστε ένα καπέλο όταν πρόκειται να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα Leave-in Κοντίσιονερ (δεν ξεβγάζεται) κατά την διάρκεια έκθεσης στον Ήλιο.

9. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΑΦΗΣ

Ίσως δε γνωρίζετε καν τι σημαίνει οξείδωση στα μαλλιά σας. Στη Malibu C, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οξείδωση των μαλλιών,ειδικά αυτή που προκαλείτε με την χρήση του Οξυζενέ, δημιουργώντας προϊόντα που προστατεύουν αποτελεσματικά από αυτή και δεν επιτρέπουν στις ελεύθερες ρίζες να καταστρέφουν τα μαλλιά σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να προλάβετε τη ζημιά.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την οξείδωση στο παρακάτω άρθρο μας:

 
 

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε ενήμεροι για τις συνέπειες της οξείδωσης στα μαλλιά και το τριχωτό και να μην αγνοήσετε τη δυνατότητα προστασίας από αυτή με τα προϊόντα της Malibu C κατά τη διαδικασία της βαφής.

10. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχετε κατά νου ότι η υγεία των μαλλιών σχετίζεται και με τη γενικότερη υγεία του οργανισμού σας. Καλή υγεία σημαίνει Ευεξία, δηλαδή περισσότερη ενέργεια, ισχυρή όρεξη, μηδενικό αίσθημα κατάπτωσης και ένας ευχάριστος και γεμάτος ύπνος. Όταν κοιμάστε καλύτερα, χρειάζεστε λιγότερο ύπνο και ξυπνάτε νωρίς για άσκηση και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αυτό σας κάνει να νιώθετε και πιο ενεργητικοί και ορεξάτοι μέσα στη μέρα.

Ταυτόχρονα, θα διαπιστώσετε πως τα μαλλιά σας θα είναι και αυτά πιο δυνάτα και λαμπερά. Υγεία οργανισμού σημαίνει και καλύτερη υγεία μαλλιών. Υγεία οργανισμού σημαίνει μαλλιά με όγκο, ζωντάνια, λάμψη και δύναμη.


Συνοψίζοντας, αναφέραμε παραπάνω 10 συμβουλές ομορφιάς και ενδυνάμωσης μαλλιών με τις οποίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά συγκεκριμένα προβλήματα που σας απασχολούν καθημερινά (μαλλιά χωρίς όγκο, αδύναμη τρίχα, κατεστραμμένες άκρες κλπ.)

Τηλέφωνο

215.530.4100

C-Letter

Γρεφτείτε τωρα στα ενημερωτικά μας email

Συνεργάτες

Δείτε τον χάρτη με τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια